Οι φιλόζωοι, τα Φιλοζωικά και το σκυλάκι από το Λιπαρό

Δευτέρα, 18/09/17

Τα τηλεφωνήματα που καθημερινά παίρνουμε για διάφορα περιστατικά, τα οποία αφορούν τραυματισμένα, εγκαταλελειμμένα, άρρωστα, κακοποιημένα ζώα και φυσικά νομικές συμβουλές, είναι τόσο πολλά και παρόλες τις προσπάθειες μας δεν μπορούμε να τα αντιμετωπίσουμε όλα. Οι εθελοντές είναι πάντα ελάχιστοι και τα χρήματα δεν αρκούν για να καλυφθούν ιατρικά έξοδα και έξοδα φροντίδας ζώων – αυτό πρέπει να το καταλάβουν όλοι όσοι ασχολούνται με τα φιλοζωικά. Είναι επίσης απαραίτητο να ενημερωνόμαστε και από τα σάιτ των φιλοζωικών στις οποίες απευθυνόμαστε, για να γνωρίζουμε τις δυνατότητες που υπάρχουν και να μη ζητάμε φιλοξενίες, ειδικά μικρών ζώων, σκύλων και γατών, όταν τα ίδια φιλοζωικά κάνουν καθημερινά εκκλήσεις για το ίδιο θέμα .Πρέπει να απευθυνόμαστε πάντα στους Δήμους μας και να απαιτούμε από αυτούς, όπως ορίζει ο Νόμος, τουλάχιστο στείρωση και περίθαλψη. Με τα κουτάβια και τα μικρά γατάκια το πρόβλημα, δυστυχώς, δεν μπορούμε να το λύσουμε και αυτό μας πονά πολύ. Όταν εμείς σαν Φιλοζωικό από την αρχή της χρονιάς αναλάβαμε περίπου 25-30 κουτάβια και άλλα τόσα γατάκια, δεν έχουμε άλλες δυνατότητες όσο και να το θέλουμε.

Κάπου εδώ ήθελα να αναφερθώ στο περιστατικό της περασμένης Παρασκευής, περιστατικό που έπρεπε να αντιμετωπίσουμε παρόλο που συνέβη και αρκετά μακριά. Πριν το μεσημέρι δέχθηκα ένα τηλεφώνημα από το Λιπαρό, ένα χωριό κοντά στη Σκύδρα. H κυρία Ρούλα με ενημέρωσε για ένα σκυλάκι που είχε τραυματισθεί το βράδυ και ήταν πεσμένο ακόμη, χωρίς καμιά βοήθεια. ΟΔήμος δεν βοήθησε, ούτε η Αστυνομία, και δεν βρέθηκε Φιλοζωικό εκεί κοντά να κάνει κάτι. Ο Δήμος μάλιστα απείλησε ότι θα το πετάξει στα σκουπίδια γιατί είχε γεμίσει μύγες! Η απόσταση απαγορευτική, εθελοντή από τη Θεσσαλονίκη, όσο και να προσπαθήσαμε, δεν καταφέραμε να βρούμε και η προσπάθεια μας για κάποιο τηλέφωνο από Φιλοζωικού σε κοντινή περιοχή ήταν μεγάλη. Τελικά η Β. Τάκη, από τη Βέροια, βρήκε το τηλέφωνο μιας φιλόζωης κοπέλας από τη Σκύδρα, επικοινώνησε μαζί της και το θαύμα έγινε. Η Μαρίνα πήγε το απόγευμα, πήρε το σκυλάκι και το πήγε αμέσως σε κτηνίατρο. Το σκυλάκι πέρασε ένα κρίσιμο βράδυ γιατί έχει τραύμα στο κεφαλάκι του. Η κατάσταση του όμως είναι σταθερή και ελπίζουμε όλα να πάνε καλά. Έτσι σώθηκε ένα ζωάκι χάρη στη βοήθεια και την συντονισμένη προσπάθεια όλων μας. Θέλω όμως να επισημάνω την καθυστέρηση που υπήρξε από την μεριά των ανθρώπων του χωριού που το άφησαν ατελείωτες ώρες, περίπου 17, αβοήθητο, περιμένοντας τον Δήμο, την αστυνομία ή το Φιλοζωικό. Σίγουρα χάθηκε πολύτιμος χρόνος. Εφόσον αντιμετωπίζουμε τόσο σοβαρά περιστατικά πρέπει όλοι να αναλαμβάνουμε τις ευθύνες μας.

Τελικά, σώθηκε μια ζωή! Και εμείς οφείλουμε ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στη Β. Τάκη και στη Μαρίνα.



Μοιραστείτε το στο Facebook!

Καταχωρήθηκε στην κατηγορία: Διάφορα-Νέα,Ιστορίες

1 Σχόλιο

  • 1. μπαμπης  |  Σάββατο, 20/01/18 at 9:35 μμ

    εχουμε νεωτερα?

-->

Για Δωρεές στο Σωματείο

Αν επιθυμείτε να βοηθήσετε τους σκοπούς του Σωματείου μας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον τραπεζικό λογαριασμό μας:
/ If you would like to assist our efforts, please use our bank account:

Alpha Bank: 730002002001977
IBAN: GR02 0140 7300 7300 0200 2001 977

ή χρησιμοποιώντας το Paypal
or you can use Paypal

Μην Ξεχνάτε...

Να μας ενημερώνετε για όποιο καλό νέο έχετε από τα ζωάκια σας που προωθούμε - είτε πρόκειται για υιοθεσία, είτε αν βρήκατε το χαμένο σας σκυλάκι ή γατάκι. Πέρα από τη χαρά που θα μας δώσετε, είναι σημαντικό και για τη σελίδα μας!

Ημερολόγιο

Μαρτίου 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Νοε    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Θέματα

Οι πιο πρόσφατες καταχωρήσεις

Σύνδεσμοι

Παιδαγωγικό Υλικό για δασκάλους & νηπιαγωγούς
Θετική Εκπαίδευση Σκύλων Hug4Dogs
Halkida Dog Shelter
Το blog του Woofi
H σελίδα του καθηγητή Κτηνιατρικής Σ.Θ. Χαραλαμπίδη
cypruspet.com
animalz.gr
Οδηγίες για να αποφύγετε το δάγκωμα ενός σκύλου

Βιβλιογραφία για ζωόφιλους

Από το humane-training.gr

Άλλα βιβλία:

Περισσότερα

Αναζήτηση

free log