ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ

Το 2000 ιδρύσαμε στην Πυλαία το σωματείο «Προστασία Αδέσποτων Ζώων η ΑΓΑΠΗ» με σκοπό οι σποραδικές και μεμονωμένες προσπάθειες που κάναμε μέχρι τότε, να γίνουν πιο οργανωμένες και αποτελεσματικές.

Σύμφωνα με το εγκεκριμένο καταστατικό του Σωματείου, στόχοι μας είναι η προστασία, η βοήθεια και η περίθαλψη των αδέσποτων ζώων. Για να υλοποιηθούν οι σκοποί αυτοί προσπαθούμε να δώσουμε για υιοθεσία διάφορα ζώα που περιθάλπουμε, να θέσουμε υπό έλεγχο τις γεννήσεις, υλοποιώντας ένα πρόγραμμα στειρώσεων, και σε συνεργασία με τις αρχές να προστατέψουμε τα ζώα από κακοποιήσεις, καταγγέλλοντας αυθαίρετες ενέργειες, και προσφέροντας νομική προστασία, όπου χρειάζεται.

Μέχρι σήμερα, αγωνιστήκαμε, προσφέροντας την αγάπη μας, τον ελεύθερο χρόνο μας, την προσωπική μας εργασία, χρήματα, θυσίες και πετύχαμε τα εξής:
Περιθάλψαμε σημαντικό αριθμό από γάτες και σκύλους.
Στειρώσαμε μεγάλο αριθμό αδέσποτες γάτες και σκύλους.
• Δώσαμε για υιοθεσία πολλά γατάκια αλλά και σκυλιά, ελέγχοντας πάντα την ποιότητα ζωής που τους προσφέρεται.
• Σε αγροτικό χώρο εντός των ορίων του Δήμου Πυλαίας, που μας έχει παραχωρηθεί από ιδιώτη, δημιουργήσαμε ένα μικρό κέντρο περίθαλψης για τη φύλαξη αδέσποτων ζώων που έχουν ανάγκη. Σήμερα, στο χώρο αυτό στεγάζονται 17 σκύλοι και 50 γάτες, φροντίζοντας όσον το δυνατό καλύτερα για τη σίτιση, την καθαριότητα και την ιατρική παρακολούθησή τους. Το καταφύγιο αυτό συντηρείται και λειτουργεί από εμάς τους εθελοντές του Σωματείου και από χορηγίες οι οποίες δυστυχώς δεν επαρκούν για τα καθημερινά μας έξοδα.

Πεποίθησή μας είναι ότι η σωστή πληροφόρηση των πολιτών και ιδιαίτερα των νέων, για θέματα που αφορούν τα ζώα και ειδικά τα αδέσποτα, είναι καθοριστική και αναγκαία. Προς αυτή την κατεύθυνση έχουμε προχωρήσει σε σειρά ενεργειών:
• Με διάφορες ανακοινώσεις προσπαθούμε να ενημερώνουμε τον κόσμο ότι για τον έλεγχο των γεννήσεων προτιμότερη είναι η στείρωση παρά η φόλα.
• Επί σειρά ετών σε συνεργασία με την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Θεσσαλονίκης οργανώνουμε, ομιλίες στα σχολεία για ενημέρωση των μαθητών, των δασκάλων και καθηγητών σχετικά με τις υποχρεώσεις μας απέναντι στα αδέσποτα ζώα.
• Για τρείς συνεχόμενες χρονιές ανά 15θήμερο με δική μας ωριαία ραδιοφωνική εκπομπή στο Δημοτικό Ραδιόφωνο FM 100,6 των εθελοντών, ενημερώναμε για ότι έχει σχέση με τα ζώα καλώντας εξαίρετους επιστήμονες, κτηνιάτρους και άλλους σχετικούς με το θέμα.
• Επικοινωνούμε και στηρίζουμε ανθρώπους που προσφέρουν την αγάπη τους στα ζώα, ώστε να συνεχίσουν την προσπάθεια τους αυτή.
• Καθημερινά φροντίζουμε για την σίτιση πολλών αδέσποτων ζώων
• Από το 2008 είμαστε ενεργά μέλη της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής Ζωοφιλικών Σωματείων της Χώρας μας και από τότε δίνουμε και Πανελλαδικά καθημερινούς αγώνες για την εφαρμογή του Νόμου 4039/12 και της σχετικής με τα ζώα νομοθεσίας, για την αναγνώριση των δικαιωμάτων τους στην ζωή, την ευζωία και την ελευθερία όλων των ζώων χωρίς εξαίρεση.

Μπορείτε να βοηθήσετε!
Υλική ενίσχυση: τροφές, εμβόλια, αντιπαρασιτικά, λουράκια, σπιτάκια για σκύλους, κλουβιά μεταφοράς για γάτες.
Φάρμακα: χάπια zylapour, Vibramycin, Augmentin, Synulox, Milbemax, Glucantim, Baytril, Valaneg, Amoxil και αλοιφή Tobrex
Εικονική υιοθεσία: καταβολή μέρος ή όλου του κόστους διατροφής για συμφωνηθέν χρονικό διάστημα των ζώων του καταφυγίου μας.
Ενίσχυση με προσωπική εργασία: από εθελοντές στον ελεύθερο χρόνο τους.
Προσωρινή φιλοξενία αδέσποτου ζώου: μέχρι να βρεθεί ανάδοχη οικογένεια για υιοθεσία.
Χορηγία εκτύπωσης: ενημερωτικών φυλλαδίων ή άλλων εντύπων του Σωματείου.
Δωρεά μικρό-αντικειμένων για πώληση στα εορταστικά Bazaar του Σωματείου.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους μας βοηθούν και ενισχύουν το δύσκολο αυτό έργο μας. Ελπίζουμε και σε μελλοντικές συνεργασίες ώστε να πετύχουμε καλύτερα και μεγαλύτερα αποτελέσματα.